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"The 2002 Hermitage blanc exhibits abundant amounts of acacia flowers, honeyed citrus, and a hint of orange marmalade in a ripe, elegant, medium-bodied style. Because of its lo ... (vollständiger Text s.u.)
Name | Jean-Louis Chave Hermitage Blanc |
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Preis | 169, 00 € |
Jahrgang | 2002 |
Inhalt Liter | 0.75 |
Bewertung Punkte | 90 |
Alkoholgehalt | schwer |
Alkoholgehalt | 14.00 % |
90/100 PP
'The 2002 Hermitage blanc exhibits abundant amounts of acacia flowers, honeyed citrus, and a hint of orange marmalade in a ripe, elegant, medium-bodied style. Because of its low acidity, it is best consumed during its first 5-7 years of life. What Chave accomplished in the extremely challenging 2002 vintage is unquestionably noteworthy. Not because of tiny yields and small grapes, but due to Chave´s decision to eliminate every grape except the very best, 2002 is a small crop.'
(Robert M. Parker, Jr., robertparker.com)
90+/100 vinous.vom
'Subdued but pure aromas of ginger, white flowers and menthol. Very tightly wound and citric; almost hard-edged for a young Chave white wine. All edges now and difficult to taste, especially following the 2003. Quite strict and uncompromisingly dry (actually under one gram of residual sugar), but very long and subtle. Chave says this is much richer than it's showing today.'
(Antonio Galloni, vinous.com)
Die Weine von der Domaine Chave sind ebenso rar wie legendär. Seit 1481, also seit über 600 Jahren produziert die Familie, heute geführt von Jean-Louis Chave, die Referenz für große Weine aus Syrah. Alle großen Weinkritiker und Experten, sei es aus Frankreich, England oder den USA, verneigen sich vor ihrer großen Leistung über Jahrhunderte. Da die Weine aus der Domaine Chave immer ausverkauft und in die kleine Produktion von ca. 2.000 Kisten/Jahr strengstens limitiert sind, hat Jean-Louis vor einigen Jahren damit begonnen, unter dem Namen 'Jean-Louis Chave Sélection' klassische Rhôneweine zu produzieren, für die er als Négociant die Trauben bei befreundeten Winzern aus besten Lagen selektiert und dann nach seinen Vorstellungen vinifiziert. Die daraus bisher erzielten Ergebnisse lassen Großes erwarten! Dennoch geht nichts über einen Hermitage Rouge oder Blanc der Domaine. Nach mind. 10-20 Jahren Reifezeit werden sie zu unvergesslichen Wein-Erlebnissen.