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Remirez de Ganuza Reserva

Remirez de Ganuza Reserva (2004)

Füllmenge 0.75 L

97/100 PP



"The 2004 Reserva, according to Remirez is a great vintage, a lot of nerve, like 1994, that needed a long aging period”. Opaque purple in color, it offers up a splendid bouqu ... (vollständiger Text s.u.)

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Zusätzliche Information

NameRemirez de Ganuza Reserva
Preis89, 00 €
Jahrgang2004
Inhalt Liter0.75
Bewertung Punkte97
Alkoholgehaltmittel
Alkoholgehalt13.50 %
Rebsorte(n)Tempranillo

Vinee Beschreibung und Bewertung

97/100 PP

"The 2004 Reserva, according to Remirez is a great vintage, a lot of nerve, like 1994, that needed a long aging period”. Opaque purple in color, it offers up a splendid bouquet of sandalwood, incense, Asian spices, balsamic, and black cherry. Layered, opulent, and impeccably balanced, it is a monumental effort."

Bodegas Fernando Remirez de Ganuza is one of Rioja’s benchmark estates. It encompasses about 132 acres located in four regions of Alava Rioja planted to approximately 90% Tempranillo and 10% Graciano. The winery itself is located in the village of Samaniego. Upon my arrival at the Bodega in May 2010, I discovered a surprise. In addition to a vertical tasting of all the Reservas, Senor Remirez had prepared a similar vertical of Trasnocho, a wine that has never been exported to the USA. With all due respect, the greatest vintages from Bodegas Fernando Remirez de Ganuza in my opinion are 2004 and 2001. Trasnocho is Fernando Remirez de Ganuza’s take on a more contemporary style."
(Jay S Miller, robertparker.com)

Fernando Remírez de Ganuza hatte sich bei der Gründung der Bodega im Jahre 1990 ein ehrgeiziges Ziel gesetzt: Eines Tages den besten Wein der Region zu machen. Seine damalige Tätigkeit als Grundstücksmakler half ihm die besten und ältesten Weinberge zu kaufen. Seine akribische und nachhaltige Arbeitsweise hat sich ausgezahlt. Robert Parker hat die Bodega bereits als das spanische Pendant zu Château Latour betitelt. Eine Besonderheit ist die Selektion der Reben. Für die Reserva Weine werden nur die Schultern der Reben verwendet, da diese mehr Konzentration und Eleganz offenbaren. Die Spitzen wandern in den in Deutschland nicht erhältlichen Jungwein. Beim Trasnocho wird zusätzlich ein mit Wasser gefüllter Membransack verwendet, der über Nacht (Trasnocho) die Trauben besonders schonend presst, ohne dass die Traubenkerne aufplatzen.

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