Reinsortiger Cariñena von 60 Jahre alten Reben auf Schieferböden eines Nordhangs.Vergoren mit den natürlichen Hefen und gereift in 2500-Liter Fudern aus österreichischer Eiche und 500-Liter Barriques ... (vollständiger Text s.u.)
Name | Terroir al Límit »Arbossar« |
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Preis | 57, 90 € |
Jahrgang | 2012 |
Inhalt Liter | 0.75 |
Land | Spanien |
Region | Priorat |
Geschmacksrichtung | Trocken |
Bewertung Punkte | 95 |
Alkoholgehalt | mittel |
Alkoholgehalt | 13.50 % |
Rebsorte(n) | Carignan|Mazuelo |
Weinart (Farbe) | Rotwein |
Typische Aromen | Himbeeren, holunderbeeren, Rote Johannisbeere, veilchen, walderdbeeren |
Reinsortiger Cariñena von 60 Jahre alten Reben auf Schieferböden eines Nordhangs.Vergoren mit den natürlichen Hefen und gereift in 2500-Liter Fudern aus österreichischer Eiche und 500-Liter Barriques aus französischer Eiche. Luis Gutierrez von Robert Parker’s Wine Advokat schwärmt mit 95 Punkten: » Another single-vineyard Cariñena from a 60-year-old north-facing plot on a slate slope while clusters were fermented with natural yeasts. The 2012 L'Arbossar aged in a combination of 500-liter French oak barriques and 2,500-liter Austrian foudres. The fruit here is dark and ripe without any excess; think bitter cherries and damsons that also have an acidic side. The palate is medium-bodied, with some ripe and dark flavors expressing the slate, but the freshness of a north-facing vineyard, the minerality is a rugged texture, a tactile sensation more than flavors. Oh, hold on! This is Cariñena, so that might have also added to it! Again, this is a great showing for L'Arbossar. I tasted a yet-to-be-bottled sample of the 2013 which was showing great, livelier, more red fruit-driven, more electric and full of flowers and minerals. 5,000 bottles produced.« (Juni 2015)